Dag 6: Bezoek aan Europa’s grootste rommelmarkt in Lille

Ik ben een groot fan van sneupen op rommelmarkten (en in kringloopwinkels). Vind het prachtig dat de één z’n “meuk” een andermans grootste schat kan worden. En het is nog zeer verantwoord en duurzaam ook. Dat maakt mij echt wel happy.

Vandaag een bezoek gebracht aan Europa’s langste rommelmarkt: de braderie in Lille (Frankrijk).

Het was niet de eerste keer en hopelijk niet de laatste keer dat ik de 100km lange markt heb afgestruind. Afgezien van de paar straatjes waar mensen in twee elkaar kruisende “visfuiken” hutjemutje maar milimeter voor milimeter vooruit kwamen, was het opnieuw een feest om mee te maken.

Er is van alles te vinden, van echte rommel tot antieke zeer waardevolle handel. Ook de winkels doen mee en bieden van alles aan voor “Prix de braderie”. En dan is er nog de traditie van moules y frites: als je iets wilt eten dan ontkom je niet aan de mosselen met friet.

               

Ik weet niet of het nog mag, maar een aantal jaren geleden kon je aan de berg leeggegeten mosselschelpen voor een restaurant zien of ze goede of minder smaakvolle mosselen verkochten. Het restaurant met de grootste berg moest wel de lekkerste hebben.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.