Dag 8: Internationale dag van de geletterdheid

Vandaag vraagt UNESCO extra aandacht voor de geletterdheid. Ze hopen dat organisaties, overheden en vrijwilligers wereldwijd meer kinderen en volwassenen helpen te leren lezen en schrijven. Op dit moment zijn er naar schatting nog steeds 759 miljoen mensen ter wereld die niet of nauwelijks kunnen lezen en schrijven….

Een schrikbarend aantal. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ik niet zou kunnen lezen of schrijven. Hoeveel boeken zouden onverslonden zijn gebleven, hoeveel brieven, dagboekbeginsels, ideeën, niemendalletjes alleen in m’n hoofd zijn gebleven. Niet dat het belangrijk is dat ze nu ergens op een papier staan…maar ik heb de mogelijkheid om zonder computer, tv of telefoon in andere werelden te vertoeven, boodschappen door te geven, dingen te leren van papier. En ik ben daar zo ontzettend blij mee!

Vandaag is m’n Happy Activiteit dan ook een uur eerder m’n bed induiken met een fijn boek. Ben nu bezig in “De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry” geschreven door Rachel Joyce. Als je hebt genoten van “De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween” dan is dit vast ook een boek wat ik kan aanraden.

PS: heb jij al iets gezien van de minibibliotheekjes die overal opduiken? Je mag er een boek instoppen of er één meenemen, terugbrengen niet verplicht. Zo worden heel wat boeken opnieuw gelezen en gebruikt. Kijk maar eens of er een bij jou in de buurt is te vinden.

   

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.